PREMET25
Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Recursos i Residus Municipals 2019 - 2025
Benvinguts a la plataforma digital de participació i consulta ciutadana sobre el PREMET25 (Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Recursos i Residus Municipals 2019-2025). Aquesta plataforma vol donar a conèixer i obtenir el retorn de la ciutadania respecte les propostes plantejades en el PREMET25, que va ser aprovat inicialment el 26 de febrer de 2019 pel plenari del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tota la informació i documentació del programa es pot trobar en la pàgina amb.premet25.cat
Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Recursos i Residus Municipals 2019-2025
El plenari del Consell Metropolità de l’AMB de data de 30 maig de 2017, va aprovar l’inici dels treballs de redacció del Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Recursos i Residus Municipals 2019-2025 (PREMET25), així com la constitució del Consell de Participació per la seva elaboració, on estan representats organitzacions, col·lectius i experts per acompanyar i assessorar aquest procés.
En aquest marc, es van realitzar quatre sessions de participació (participació prèvia):
- Fluxos orgànics (27 de setembre del 2017)
- Fluxos inorgànics amb RAP (15 de novembre del 2017)
- Fluxos inorgànics sense RAP (20 de desembre del 2017)
- Educació ambiental (18 d’abril del 2018)
Les sessions de participació van anar acompanyades de dues sessions tècniques de debat.
- Primera sessió tècnica (30 de maig del 2018): es va presentar el retorn de les sessions de fluxos, els diferents escenaris inclosos al programa així com una primera versió del pla d’actuació i del pla d’instal·lacions.
- Segona sessió tècnica (4 de juny del 2018): va ser una sessió transversal sobre els diferents aspectes ambientals, jurídics i econòmics relacionats amb el programa.
La fase de participació prèvia va servir per nodrir el programa durant la fase de la seva elaboració. El programa es va aprovar el dia 26 de febrer del 2019 pel Consell metropolità.
Per tal d’incloure l'opinió de tots els actors i promoure el debat ciutadà s’ha posat en marxa la plataforma Decidim. L’objectiu principal és el de recollir les diferents valoracions així com conèixer i avaluar noves propostes. El procés participatiu fa possible la implicació de la ciutadania i permet compartir opinions i prioritzar propostes.
De forma paral·lela a la participació digital mitjançant el Decidim, es realitzaran un seguit de sessions participatives presencials que tindran lloc durant el mes de març. En aquestes sessions, en què hi participaran els municipis, s’informarà del contingut del programa i serviran per recollir noves propostes.
Compartir: